Skip to main content

Fiske på Leka

Eventyrlige fiskeopplevelser

Det er mange gode fiskeplasser rundt Leka. De mest kresne fiskerne drar langt ut til havs, ofte sørvest for Leka og helt ut mot Sklinna for å få tak i den største fangsten. Spesielt er fiske etter stor torsk og kveite det som trekker sportsfiskere til brygga.
Største kveite tatt på stang ved vårt anlegg er hele 195 kg (2017). Det er ikke uvanlig å dra kveite på 20-40 kg. Det finnes også mange andre fiskeslag så som dypvannsfisken uer, lange og brosme. Storsei er også artig å få på snøret.
Fiske kan også gjøres enkelt. Virkelig kortreist fangst får du like utenfor brygga. For barna så er det fornøyelig å kaste med stang fra kaia eller fra båtbrygga. Her er det mulig å dra inn både småsei, makrell og en og annen brukbar torsk. Stor og fin krabbe fås også like utenfor brygga.
I tillegg er det mulig å fiske fra området rundt Madsøybrua, og fra selve brua som ligger noen hundre meter sør for brygga. Det er gode strømforhold gjennom Frøviksundet og det gjør at det ofte er godt fiske også fra land. Steinbiten kan ligge å lure nedenfor brukarene.
Leier du båt hos oss, er det flere fine fiskeplasser «innaskjærs» som er lett tilgjengelig, også for den som er mindre sjøvant. Våre båter er trygge og sjøsikre båter som egner seg fint for en familie på 4-5.
Se mer om båter her.
Vi har pr. nå ikke fiskeutstyr til leie.

Et yndet sted for sportsfiskere

Dette er det ultimate utgangspunktet for sportsfiskere og fiskere av alle slag. Naturen byr på det heftigste og beste for sjøaktiviteter, og Leka Brygge har fasilitetene som trengs.

Dette skjer på Leka

Nyheter

Se Leka Brygge med nye øyne

Leka Brygge i lekker utgave!
Nyheter

Rorbuer i nordisk stil klare for leie

Våre 6 nye rorbuer er tilgjengelig for booking !  "I stedet for å legge oss bakpå og deppe bestemte vi oss for å utnytte situasjonen…
Nyheter

Leka – et eldorado for deg som elsker kajakk

Hvorfor ikke nyte Norges Geologiske Nasjonalmonument fra sjøsiden? Ta inn det unike landskapet, fjellene og leia akkompagnert av bølgeskvulp? Leka er blant landets mest ettertraktede…
Nyheter

Herlaugsløypa – en unik rundtur på Leka

Hvis du først skal gå turer i Lekafjellene, hvorfor ikke gjøre det til en rundtur? Herlaugsløypa kalles den merkede rundløypa som går i Lekafjellene. Her…