Skip to main content

Fra 5. juli vil det være mulig å leie fire av totalt seks nye rorbuer ved Leka Brygge. Book allerede i dag.

Selv om reguleringen har vært i orden siden 2013, var det ikke før koronaen inntraff at planene om nye rorbuer ved Leka Brygge ble satt ordentlig i gang. Nedstengning og pandemi gjorde at gjestene ved Leka Brygge uteble og året så ut til å bli svært tøft omsetningsmessig. 

— I stedet for å legge oss bakpå og deppe bestemte vi oss for å utnytte situasjonen til å skape noe nytt, forteller Lasse Sørli, som er en av driverne bak Leka Brygge.

 “I stedet for å legge oss bakpå og deppe bestemte vi oss for å utnytte situasjonen til å skape noe nytt”

Tegnet selv

Raskt ble det bestemt å bygge kjøkken og starte restaurant på brygga, samt bygge flere boenheter. Dette skulle gi Leka Brygge flere ben å stå på.

— Vi tegnet selv kjøkken og planla detaljene. Noen dager senere kjørte vi til Trondheim for å kjøpe storkjøkken. Etter et par-tre ukers intenst arbeid stod kjøkkenet ferdig til bruk. Parallelt med dette satt jeg med papir og blyant og skisserte nye rorbuer slik jeg så for meg at de kunne se ut, forteller Sørli.

Han googlet og sammenlignet prosjekter rundt om i landet, og fant blant annet inspirasjon fra Børge Ouslands prosjekt  www.manshausen.no og www.oyna.no på Inderøy.  

— Vi har ikke brukt arkitekt, men fikk hjelp av en i familien som hadde tilgang til tegneprogram. Og dermed var rorbuene et faktum, forteller Sørli videre.

Lokale entreprenører

Det ble sendt inn søknad om støtte til Innovasjon Norge og flere entreprenører ble kontaktet for kalkyler og prosjektering. 

  Valget falt til slutt på Skeie Bygg, en lokal håndsverksbedrift fra nabokommunen som hovedentreprenør. I tillegg bruker vi mange lokale entreprenører.  

Arbeidet med å ferdigstille de seks rorbuene pågår nå for fullt, og forhåpentligvis vil fire av de seks stå klare 1. juli.

Har du lyst til å booke et rorbu-opphold allerede? Kontakt oss på e-post: post@lekabrygge.no