Skip to main content

Hvorfor ikke nyte Norges Geologiske Nasjonalmonument fra sjøsiden? Ta inn det unike landskapet, fjellene og leia akkompagnert av bølgeskvulp?

Leka er blant landets mest ettertraktede kajakkområde. Og det er ikke uten grunn!

Visste du at Leka var blant de første områdene i Norge som kunne by på merkede padleløyper og padlekart? Det finnes oversiktskart over hele øya, samt fem enkeltkart over mindre områder. Til sammen er det 18 merkede padleløyper rundt omkring Leka, og alle er merket etter den nye standarden for merking av padleløyper. 

Kartene finnes digitalt og du kan laste dem ned på visitleka.no. 

Visste du at Leka var blant de første områdene i Norge som kunne by på merkede padleløyper og padlekart?

Hvert kart er merket med blant annet spisesteder, overnatting, parkering, teltmuligheter og farer du bør være oppmerksom på. Hver enkelt løype har med avstand i kilometer og anslått varighet. Kartene viser også vanskelighetsgrad fra grønn (lett) til svart (ekspert). 

Skulle du driste deg til en tur rundt hele Leka, bør du beregne to dagers varighet dersom været tillater. Dette er en tur på ca. 40 km og den krever gode padle- og turferdigheter. 

PS! Du kan leie kajakk via visitleka.no. Her på Leka Brygge tilbyr vi guidet tur med kajakk eller opplæring i kajakkpadling for dem som skulle ønske. Kanskje kan du kombinere kajakkopplevelsen med overnatting hos oss?