Skip to main content

Hvis du først skal gå turer i Lekafjellene, hvorfor ikke gjøre det til en rundtur? Herlaugsløypa kalles den merkede rundløypa som går i Lekafjellene. Her får du en unik utsikt og kan inspisere den unike geologien på nært hold. 

Herlaugsløypa ble faktisk kåret til en av de tre vakreste vandrerutene i Skandinavia i en tysk reiseguide og er blitt et yndet mål for friluftsliv- og turinteresserte.

Turen går mest i åpent fjellandskap med tørt og fast underlag. Du kan starte løype ved Struten opp Tverrfjellet til Vattind. Fra Vattind går turen til Steinsvatnet, og nær den bratte vestveggen mot Stein. Utsikten herfra er helt formidabel! 

Videre går løypa langs en dal med utsikt mot Helgelandsøyene. Fra Nordtjønna vil du oppleve et landskap med utrolig sterke farger i berget. Ved nedstigningen nordøst av Hundøyrån må du ned ei lita ur, mens siste delen av løypa går langs Markavegen tilbake til start.

Har du lyst, kan du ta deg en avstikker eller to, til Vattind, Kolsettuva eller Hundøyrån.

PS! Skal du nyte turen og få med deg de anbefalte høydepunkter, så er det lurt å sette av god tid – gjerne hele dagen. Og da er ikke eventuelle avstikkere inkludert i tidsberegningen.

Husk å bestille overnatting dersom du vil tilbringe mer enn én dag på Leka. Vi tar deg gjerne imot som gjest på Leka Brygge!