Skip to main content

Velkommen til perlen ved havet

Om Leka Brygge

Leka Brygge ligger ved sjøkanten på øya Leka. Denne perlen er det ultimate utgangspunktet for eventyrlige havfisketurer, eller deilige late dager på brygga. Her innbyr stillheten til tankeflukt og ro, i kontrast til sterke naturopplevelser på storhavet. Kystens lunefulle klima gjør at du kan oppleve blikkstille hav og røff, høy sjø – på én og samme dag.

Leka brygge passer for både familier, enkeltpersoner og bedrifter som ønsker å oppleve havet på nært hold, både ved å bo i sjøkanten eller leie en båt, samt nyte rekreasjon og aktiviteter ved Norges mest unike rødgule serpentinfjell.

Et yndet sted for sportsfiskere

Dette er det ultimate utgangspunktet for sportsfiskere og fiskere av alle slag. Naturen byr på det heftigste og beste for sjøaktiviteter, og Leka Brygge har fasilitetene som trengs. Leka Brygge består av 13 leiligheter og 6 rorbuer med totalt 92 sengeplasser.

Om Leka

Leka Brygge ligger i øykommunen Leka, Trøndelags nordligste kommune. Leka er kjent for sitt mangfold innen sagn, spektakulær natur og er en del av UNSECO Global Geopark (Trollfjell geopark)*.

Leka har et svært variert landskap, fra de fantastiske fiskeværene til forblåste holmer og skjær i Hortavær og Sklinna, i tillegg til de utroligste fjellformasjoner, skog og fjell.

Her har det bodd folk i mer enn 10.000 år, og Sagaøya kan by på blant annet hulemalerier i Solsemhula, Norges største skipsgravhaug fra vikingtiden Herlaugshaugen, og Skeisnesset kultursti – et vakkert, vernet kulturlandskap på nørdøstsiden av øya.

Kommunevåpenet symboliserer ørnerovet fra 1932 da 3,5 år gamle Svanhild forsvant og ble funnet igjen oppe på en fjellhylle i berget, i beste velgående. Øya er valgt til Norges Geologiske Nasjonalmonument på grunn av de ville, rødgule serpentinfjella på øyas ytterside.

Høyeste punktet på Leka er Vattinden (418 moh) og et annet kjent naturmerke er Lekamøya. Hovedleia langs norskekysten går gjennom Lekafjorden. Gutvik på fastlandssida er kjent for sine grotter, kystgranskogen i Sønndalslia og Havaristedet til det franske kaperskipet “L’Enfant de la Patrie” som forliste i 1798.

Gode fiskemuligheter og særegen natur trekker årlige mange tilreisende hit.

*En geopark er et område med en spesiell geologisk naturarv av internasjonal betydning der man satser på bærekraftig utvikling, stedsutvikling, kunnskapsspredning og geoturisme.  Trollfjell Geopark er et samarbeidsprosjekt mellom kommunene Brønnøy, Vega, Vevelstad, Sømna, Bindal og Leka, og en del av reiselivsstrategien på Sør-Helgeland og Leka. Geoparken skal bidra til attraktivitet og verdiskaping i området ved å legge til rette for aktiviteter og opplevelser i verdensklasse basert på Sør Helgelands og Lekas unike geologiske historie og fenomener. I 2019 ble Trollfjell anerkjent som en UNESCO Global Geopark.

Dette skjer på Leka

Nyheter

Se Leka Brygge med nye øyne

Leka Brygge i lekker utgave!
Nyheter

Rorbuer i nordisk stil klare for leie

Våre 6 nye rorbuer er tilgjengelig for booking !  "I stedet for å legge oss bakpå og deppe bestemte vi oss for å utnytte situasjonen…
Nyheter

Leka – et eldorado for deg som elsker kajakk

Hvorfor ikke nyte Norges Geologiske Nasjonalmonument fra sjøsiden? Ta inn det unike landskapet, fjellene og leia akkompagnert av bølgeskvulp? Leka er blant landets mest ettertraktede…
Nyheter

Herlaugsløypa – en unik rundtur på Leka

Hvis du først skal gå turer i Lekafjellene, hvorfor ikke gjøre det til en rundtur? Herlaugsløypa kalles den merkede rundløypa som går i Lekafjellene. Her…