Velkommen til perlen ved havet

Om Leka Brygge

Leka Brygge ligger ved sjøkanten på øya Leka. Denne perlen er det ultimate utgangspunktet for eventyrlige havfisketurer, eller deilige late dager på brygga. Her innbyr stillheten til tankeflukt og ro, i kontrast til sterke naturopplevelser på storhavet. Kystens lunefulle klima gjør at du kan oppleve blikkstille hav og røff høy sjø, – på en og samme dag.

Leka brygge passer for både familier, personer og bedrifter som ønsker å oppleve havet på nært hold, både ved å bo i sjøkanten, leie en båt for opplevelser på havet, rekreasjon og aktiviteter blant Norges mest unike rødgule serpentinfjell.

Et yndet sted for sportsfiskere

Dette er det ultimate utgangspunktet for sportsfiskere og fiskere av alle slag. Naturen byr på det heftigste og beste for sjøaktiviteter, og Leka Brygge har fasilitetene som trengs. Leka Brygge består av 13 leiligheter med totalt 35 sengeplasser.

Om Leka

Leka Brygge ligger i øykommunen Leka, Nord-Trøndelags nordligste kommune. Leka er kjent for sitt mangfold i historier og sagn og spektakulær natur. Leka har et svært variert landskap, fra de fantastiske fiske værene til de forblåste holmer og skjær i Hortavær og Sklinna og de utroligste fjellformasjoner, skog og fjell.

Her har det bodd folk i mer enn 10.000 år, og Sagaøya kan by på blant annet hulemalerier i Solsemhula, Norges største skipsgravhaug fra vikingtiden Herlaugshaugen, og Skeisnesset kultursti, et vakkert, vernet kulturlandskap på nørdøstsiden av øya.

Kommunevåpenet symboliserer ørnerovet – som skjedde i 1932. Den tre og et halvt år gamle Svanhild forsvant, og ble funnet igjen oppe på en fjellhylle i berget, i best velgående. Øya ble nylig kåret til Norges Geologiske Nasjonalmonument og kjennes i de ville rødgule serpentinfjella på øyas ytterside – som gjør øya til et geologisk merkverdighet.

Høyeste punktet på Leka er vattinden (418 moh). Et annet kjent naturmerke er Lekamøya. Hovedleia langs norskekysten går gjennom Lekafjorden. Gutvik på fastlandssida er kjent for sine grotter, kystgranskogen i Sønndalslia og Havaristedet til det franske kaperskipet “L’Enfant de la Patrie” som forliste i 1798.

De viktigste i Leka er landbruk og fiskeoppdrett.
Gode fiskemuligheter og særegen natur trekker årlige mange tilreisende hit.

 

Leka- Norges Geologiske Nasjonalmonument og del av UNESCO Global Geopark (Trollfjell Geopark). Leka er Trøndelags nordligste kommune og valgt til Norges Geologiske Nasjonalmonument. De røde serpentinfjellene og den spesielle geologien gjør øya til en av Norges vakreste og mest spesielle. Besøk oss og opplev vårt fantastiske landskap!

En geopark er et område med en spesiell geologisk naturarv av internasjonal betydning der man satser på bærekraftig utvikling, stedsutvikling, kunnskapsspredning og geoturisme.  Trollfjell Geopark er et samarbeidsprosjekt mellom kommunene Brønnøy, Vega, Vevelstad, Sømna, Bindal og Leka, og en del av reiselivsstrategien på Sør-Helgeland og Leka. Geoparken skal bidra til attraktivitet og verdiskaping i området ved å legge til rette for aktiviteter og opplevelser i verdensklasse basert på Sør Helgelands og Lekas unike geologiske historie og fenomener. I 2019 ble Trollfjell anerkjent som en UNESCO Global Geopark.

Dette skjer på Leka

Nyheter

Rorbuer i nordisk stil klare for leie

Fra 1. juli vil det være mulig å leie fire av totalt seks nye rorbuer ved Leka Brygge. Book allerede i dag. Selv om reguleringen…
Nyheter

Leka – et eldorado for deg som elsker kajakk

Hvorfor ikke nyte Norges Geologiske Nasjonalmonument fra sjøsiden? Ta inn det unike landskapet, fjellene og leia akkompagnert av bølgeskvulp? Leka er blant landets mest ettertraktede…
Nyheter

Kokken på brygga

På grunn av en jobbkarantene ble Lasse kokk og servitør hjemme på Leka Bygge i fjor sommer. — Jeg hadde seks måneder med jobbkarantene fra…
Nyheter

Herlaugsløypa – en unik rundtur på Leka

Hvis du først skal gå turer i Lekafjellene, hvorfor ikke gjøre det til en rundtur? Herlaugsløypa kalles den merkede rundløypa som går i Lekafjellene. Her…