Prøv kajakk på Leka

Opplev Leka med kajakk! Lekas skjærgård er et yndet sted for kajakkpadlere. Vi har en vakker skjærgård med tusenvis av holmer, øyer og skjær. Sammen med et unikt og geologisk merkverdig landskap skaper dette en flott ramme for kajakkturen. Når du padler langs Leka, dukker det plutselig opp en hvit sandstrand, en lun vik eller en koselig brygge.
Leka kan, som ett av de første stedene i Norge, by på merkede padleløyper og egne padlekart. Rundt øya har vi for tiden 18 stk. løyper av ulik vanskelighetsgrad å velge mellom, fordelt på fire områder.
Leka Brygge har kajakker for utleie. Send oss gjerne en mail i god tid for å forsikre deg om at vi har ledig kapasitet. Ved brygga har vi også barnekajakker slik at barn/ungdom kan få prøve og øve seg i trygt farvann ved brygga.

Kurs

Vi avholder grunnkurs for havkajakk på Leka Brygge i visse perioder på sommeren/høsten. Kursene går over 2-3 heldager og det er bindende påmelding. Nærmere informasjon vil bli lagt ut på vår hjemmeside. Inkludert i kursavgiften er lån av kajakk og padleårer.
Grunnkurset gir innføring i:
Bære, løfte, sjøsetting og entre kajakken
Fremoverpadling / bakoverpadling, og stopp.
Sideveis forflytning av kajakken
Lavt støttetak
Styretak (bak)
Sving (sveipetak og styretak)
Ilandstigning og sikring av kajakk etter ilandstigning
Redningsteknikker
Skadeforebygging
Planlegging av tur
Grunnleggende sjømannskap (sikkerhet)
Litt om friluftsliv og Allemannsretten, sporløs ferdsel mm.

Dette skjer på Leka

Nyheter

Sommerfestival 15.-16. juli 2022

Velkommen til sommerfestival 15.-16- juli! For tredje året på rad arrangerer vi vår sommerfestival, i vakre, maritime omgivelser på Leka Brygge.I år er det seks…
Nyheter

Hold av fredag 15 og lørdag 16 juli!

15-16. Juli 2022 Mer info om festivalen kommer snart. Hold deg oppdatert.
Nyheter

Se Leka Brygge med nye øyne

Leka Brygge i lekker utgave!
Nyheter

Rorbuer i nordisk stil klare for leie

Våre 6 nye rorbuer er tilgjengelig for booking !  "I stedet for å legge oss bakpå og deppe bestemte vi oss for å utnytte situasjonen…